Viltmatsymposium

Det vilda köttet i framtidens mat

Det vilda köttet i framtidens mat uppmärksammas vid ett viltmatsymposium lördagen den 5 oktober 2019 på Eriksberg  Hotel & Nature Reserve. Under dagen invigs även utställningen om det hundraåriga arbetet för att rädda Europas största landlevande däggdjur, visenten. Sverige har varit mycket framgångsrika i det arbetet, vilket vi vill uppmärksamma då visenten är mycket viktig för den biologiska mångfalden.
Arrangörer är Länsstyrelsen Blekinge, Skåneländska Gastronomiska akademin och Eriksberg Hotel & Nature Reserve. Övriga deltagare är Svenska Jägareförbundet, Svenskt Viltkött, Svensk Hjort och Svenska Viltmatakademin. 

Dagsprogram:
Moderator är Ola Söderdahl, Sveaskog
• 10.00: Samling med fika.
• 10.30: Inledning av landshövding Sten Nordin, Christel Hammar Malmgren, preses Skåneländska Gastronomiska Akademien, och Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Hotel & Nature Reserve.
• 10.45: Svenska Jägareförbundet. Jesper Einarsson: Viltmatens betydelse historiskt och dess framtid.
• 11.30: Svenskt Viltkött. Per Ola Johansson: Viltmat på allas tallrikar.
• 11.50: Tommy Myllymäki: Mina tankar kring viltmat.
• 12.30-13.20: Lunch.
• 13.25: Mat- och Livsmedelsstrategi Blekinge län, Lena Stävmo.
• 13.40: Svensk hjortavel. Kurt Svensson: Möjligheter samt dess utmaningar med svenskt hjortkött.
• 14.05: Viltmatakademin. Torsten Mörner: Viltmatakademins mål samt Vildsvinet som resurs i köket.
• 14.25: Eva Thornberg professor emerita vid LTH: Hur kan vi påverka viltköttets mörhet?
• 14.50: Summering och frågor.
• 15.00: Bensträckare och fika.
• 15.15: Visenten, dess ursprung och historia samt 100 års arbete för att rädda arten. P-A Olsson och Tommy Svensson.
• 15.45: Invigning av utställningen 100 års arbete för att rädda visenten.
• 16.00: Rundtur i safariparken för förbokade gäster.

Kvällsprogram. 
Håkan Jönsson kåserar oss igenom kvällens program med kulinariska höjdare både gällande mat – och dryck!
• 18.00: Samling i Säteriet. Fördrink för förbokade gäster.
• 18.30: Till bords för en femrätters viltmeny med Team Tommy Myllymäki.
• Mätta och belåtna väntar en natts övernattning i Eriksbergs hotell.  

Pris för att delta i viltmatsymposium dagsprogram: 395 kronor per person. I priset ingår fika, lunch, föreläsningar samt rundtur.
Pris för att delta i kvällsprogram: från 3 820 kronor per person. I priset ingår fördrink, femrätters meny, vinpaket, logi i dubbelrum i Dammvillan, tillgång till relaxavdelning samt frukostbuffè.  

För att boka, välkommen att höra av er till reception@eriksberg.se eller 0454-56 43 30. Vill ni enbart boka viltmatsymposium kan ni göra det direkt här på hemsidan under BUTIK här ovanför. 

september 2019

mån tis ons tors fre lör sön
26
27
28
29
30
31
1
 
 
 
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
30
1
2
3
4
5
6