jQuery Mobile page
 

Våra restauranger & menyer

 
restaurang-blekinge-Eriksberg_hotell_safaripark (5).jpg
 

Vill du boka bord i restaurang Visenten, kan du göra det direkt via BOKA BORD här ovan. Är ni fler en åtta personer i sällskapet, vänligen mejla en bokningsförfrågan till restaurang@eriksberg.se

Vill du boka bord i vår kvällsrestaurang Havsörnen i Säteriet, där vi serverar en 3-rätters meny, kan du göra det vid BOKA BORD nedan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mat-restaurang-meny-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-001-2500px.jpg

Restaurangerna Visenten och Havsörnen

Viltmat lagad med kärlek

 

Här på Eriksberg har vi arbetat med lokalproducerat viltkött i mer än 80 år. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer, tillsammans med väl utvalda råvaror från säsongens skafferi. I gårdsmiljön har vi en kryddträdgård som är ett samarbete med Nelson Garden, som förser våra kockar med färska närodlade kryddor.
Ett besök i någon av våra restauranger är en gastronomisk upplevelse för alla sinnen, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där vi följer Eriksbergs cykler. Våra restauranger är öppna året runt.

Eriksberg har utsetts till Sveriges bästa viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.

 
 
 

Restaurang Visenten

På gården finns restaurang Visenten som av välrenommerade White Guide har utsetts till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.

 
bakgrund-special-mat-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-020-2500px.jpg

Restaurang Visenten

Dagens lunch hela veckan

Vi erbjuder dagens lunch måndag-söndag klockan 11.30-15.00. Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt.
I priset ingår soppa, sallad, bröd, varmrätt, kaffe och kaka. Vi erbjuder även á la carte, se meny längre ner.
Med reservation för ändringar.

Vecka 8
Veckans vilt
Viltköttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
198 kr

Veckans fisk
Ångad koljafilé med rödbetor och kapris, serveras med citron, riven pepparrot och kokt potatis
225 kr

Veckans veg
Pumparisotto med rotfruktschips, rosmarin och parmesan
198 kr

Vecka 9
Veckans vilt
Halstrad råbiff på dovvilt med tartarsås, senap, äggulekräm och pommes frites
198 kr

Veckans fisk
Fiskgryta med musslor, räkor, aioli och vitlöksbröd
225 kr

Veckans veg
Salviafräst gnocchi med friterad ostronskivling, parmesankräm och picklad pumpa
198 kr

 

Vecka 10
Veckans vilt
Boeuf Bourguignon på dovvilt med rökt sidfläsk och syltlök, serveras med syrlig potatisstomp
198 kr

Veckans fisk
Fish ’n chips med dansk remoulad, citron och picklad fänkål
225 kr

Veckans veg
Arancini med pumpa och ost, vitlöksfräst svamp och caponata
198 kr

 

À la carte meny

Vi erbjuder à la carte alla dagar då vi har öppet för dagens lunch. Köket stänger klockan 16.00. Med reservation för ändringar.

VARMRÄTTER

Safariburgare hjort*, serveras med rökt cheddar, senapsdressing, picklad lök, inlagd gurka och pommes
225 kr

* Kron- och dovvilt


 VEGETARISKT

Krispig ostburgare, serveras med aioli, inlagd gurka, tomat, rökt cheddar, sallad och pommes
225 kr


Dessert

Crème Brûlée
115 kr

 
 
 

Restaurang Havsörnen

I Säteriet med sin klassiskt sobra elegans finner du restaurang Havsörnen, som har en fantastisk utsikt över safariparkens savann. Nyligen har Säteriet och även restaurangen fått en rejäl uppfräschning, för att du som gäst ska känna dig sig som hemma när du är här, njuta av varandras sällskap och umgås över god mat och dryck. Säteriet är nu ett mer välkomnande/levande hus, med en än mer utvecklad social dining och lounge. Även delar av terrassen har byggs in med ett glasrum för att skapa fler sittplatser i restaurang Havsörnen.

I Havsörnen serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen, där vi serverar en trerätters meny, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan. Menyn som serveras är kockens val .

 
restaurang-blekinge-Eriksberg_hotell_safaripark (6).jpg

Restaurang havsörnen

 

À la carte

I Säteriet får du som gäst uppleva genuint vällagad mat från skog och hav till tallrik. Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet.
Eriksberg har utsetts till Årets viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.


Förrätter

Rimmad dovviltskrokett med picklad ostronskivling, rostade hasselnötter samt vintertryffel
225 kr

Rökig gädda, örtig färskost, mjölkkokt potatis, lagrad ost och syrad grädde 
215 kr

Hummerbisque med confiterad hummer, picklad selleri, äpple, gurka och puré på eldad selleri
245 kr

Carpaccio på betor med tryffel och rökig färskost 
205 kr



Varmrätter

Hjortsadel, sylta på kulturväxter och långbakad dovvilt samt smörbakad rotselleri och rosenkål
435 kr

Kåldolme på vildsvin tillsammans med vildsvinsfilé, kvitten och lingonmarmelad samt smörad brynt kålbuljong 
385 kr

 

Skreitorsk med sandefjordsås, fänkål, schalottenlök, timjan och friterade belugalinser
385 kr

 

Selleri med örtiga ekmusslingar, varm misoemulsion, rostade kikärtor och libbsticka
295 kr

 
Alla varmrätter serveras med potatispuré på sidan



Desserter

Blåbärssorbet med chokladterrin, rostat bovete och chokladmousse smaksatt med punsch 
175 kr

 

Getostkaka med nyponglass, mandel och lemoncurd
165 kr

 

Orranäs ostar, med gårdens marmelad och fröknäcke
255 kr

Trerätters middag

Du kan även välja en trerätters middag som är speciellt framtagen och komponerad av vår kökschef
(bröd och smör ingår)
795 kr


Sommelierns vinpaket
645 kr

Premiumpaket
1 195 kr

Vinkällarpaket
2 495 kr

Med reservation för ändringar.

 
 
 
Kvällens femrätters middag var av högsta kvalitet. Givetvis en hel del vilt på menyn. Maten parades med ett utmärkt vinpaket. Eriksberg rekommenderas varmt och hit återkommer vi gärna.
— Ur gästomdöme på Tripadvisor
 
bakgrund-special-restaurang-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-017-2500px.jpg
 
 

Aktuella erbjudanden och event i våra restauranger

02_bakgrund-svart.png
 
 

Vår vinkällare – en upplevelse utöver det vanliga

Vi har med omsorg tagit fram en vinlista för att säkerställa kvaliteten och utveckla konceptet kring vår inglasade vinkällare, som har plats för närmare 9 000 flaskor. Våra sommelierer och kockar kombinerar nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga.
Eriksberg finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Här kan du läsa vår vinlista (med reservation för ändringar).

 
bakgrund-special-vinkallaren-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-022-2500px.jpg
 
Viltkött är både gott och nyttigt. På Eriksberg finns en otroligt stor resurs i de vilda djuren och köttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer.
— Ur Eriksbergs ”Köttvision – På djurens egna villkor”
 

Kalender

Det här händer på Eriksberg dag för dag!

Med reservation för ändringar.

02_bakgrund-svart.png
 

Sök & boka