jQuery Mobile page
 

Våra restauranger & menyer

 
restaurang-blekinge-Eriksberg_hotell_safaripark (5).jpg
 

Vill du boka bord i restaurang Visenten, kan du göra det direkt via BOKA BORD här ovan. Är ni fler en åtta personer i sällskapet, vänligen mejla en bokningsförfrågan till restaurang@eriksberg.se

Vill du boka bord i vår kvällsrestaurang Havsörnen i Säteriet, där vi serverar en 3-rätters meny, kan du göra det vid BOKA BORD nedan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mat-restaurang-meny-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-001-2500px.jpg

Restaurangerna Visenten och Havsörnen

Viltmat lagad med kärlek

 

Här på Eriksberg har vi arbetat med lokalproducerat viltkött i mer än 80 år. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer, tillsammans med väl utvalda råvaror från säsongens skafferi. I gårdsmiljön har vi en kryddträdgård som är ett samarbete med Nelson Garden, som förser våra kockar med färska närodlade kryddor.
Ett besök i någon av våra restauranger är en gastronomisk upplevelse för alla sinnen, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där vi följer Eriksbergs cykler. Våra restauranger är öppna året runt.

Eriksberg har utsetts till Sveriges bästa viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.

 
 
 

Restaurang Visenten

På gården finns restaurang Visenten som av välrenommerade White Guide har utsetts till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.

 
bakgrund-special-mat-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-020-2500px.jpg

Restaurang Visenten

Dagens lunch hela veckan

Vi erbjuder dagens lunch måndag-söndag klockan 11.30-15.00 (inte då vi har julbord lunch). Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt.
I priset ingår soppa, sallad, bröd, varmrätt, kaffe och kaka. Vi erbjuder även á la carte, se meny längre ner.
Med reservation för ändringar.

Vecka 51

Tisdag den 17 december abonnerat
Söndag den 22 december julbord lunch

Veckans vilt
Tjälknöl, timjanrostad potatis, svampsås och rårörda lingon
198 kr

Veckans fisk
Stekt strömming/sill, potatismos, rårörda lingon, brynt smör och citron
225 kr

Veckans veg
Spenat- och jordärtskockslasagne med getost och rostade valnötter 
198 kr

Vecka 52

Tisdag den 24 december julbord lunch

Veckans vilt
Wallenbergare på vildsvin, potatismos, ärtor, rårörda lingon och brynt smör
198 kr

Veckans fisk
Fiskgryta, blåmusslor, aioli, räkor och citron
225 kr

Veckans veg
Saffransrisotto med grillad portabello
198 kr

Vecka 1

Veckans vilt
Lasagne på kronvilt, tomatsås, ruccolasallad och parmesan
198 kr

Veckans fisk
Bakad långa med vitvinssås, potatispuré och citron
225 kr

Veckans veg
Linsgryta med halloumi, ris och raita
198 kr

 

À la carte meny

Vi erbjuder à la carte alla dagar då vi har öppet för dagens lunch (inte då vi har julbord lunch). Köket stänger klockan 16.00. Med reservation för ändringar.

VARMRÄTTER

Safariburgare hjort*, serveras med rökt cheddar, senapsdressing, picklad lök, inlagd gurka och pommes
225 kr

* Kron- och dovvilt


 VEGETARISKT

Krispig ostburgare, serveras med aioli, inlagd gurka, tomat, rökt cheddar, sallad och pommes
225 kr


Dessert

Crème Brûlée
115 kr

 
 
 

Restaurang Havsörnen

I Säteriet med sin klassiskt sobra elegans finner du restaurang Havsörnen, som har en fantastisk utsikt över safariparkens savann. Nyligen har Säteriet och även restaurangen fått en rejäl uppfräschning, för att du som gäst ska känna dig sig som hemma när du är här, njuta av varandras sällskap och umgås över god mat och dryck. Säteriet är nu ett mer välkomnande/levande hus, med en än mer utvecklad social dining och lounge. Även delar av terrassen har byggs in med ett glasrum för att skapa fler sittplatser i restaurang Havsörnen.

I Havsörnen serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen, där vi serverar en trerätters meny, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan. Menyn som serveras är kockens val .

 
restaurang-blekinge-Eriksberg_hotell_safaripark (6).jpg

Restaurang havsörnen

 

À la carte

I Säteriet får du som gäst uppleva genuint vällagad mat från skog och hav till tallrik. Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet.
Eriksberg har utsetts till Årets viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.


Förrätter

Eriksbergs brödservering
65 kr

Smörgrillad kejsarhatt med ostfylld jordärtskockskrokett,  brända smålökar och friterad mossa
195 kr

Rökig tartar med syltat päron, örtig sorbet, gravad äggula och ostronemulsion
245 kr

Ravioli fylld med confiterad vildand med pumpasoppa och variation av pumpa
215 kr



Varmrätter

Friterad kikärta med gremolata, smörstekt äpple, puré på vita rotfrukter, hasselnötter samt eldad kålrot
295 kr

 Dagens fisk med ragu på kräfta och rotfrukter, citronbakad blomkål och puffat quinao
385 kr

 

Grillad terrin på vildsvinslägg tillsammans med eldad kålrot, hasselnötter, smörstekt äpple och örtig kräm
375 kr

 

Dagens kron- eller dovvilt med mufflonisterband, serveras med glaserade pärllökar, vit rotfruktspuré och demi glace
425 kr

 
Alla varmrätter serveras med potatispuré på sidan



Desserter

Chokladkaka med havtornssorbet, apelsinmarmelad och vitchokladganache med rostad fänkål
175 kr

 

Kryddkokt äpple med vaniljglass, smulig havre och varm örtig kolasås
165 kr

 

3* svenska ostar, knäckebröd och sylt
285 kr

Trerätters middag

Du kan även välja en trerätters middag som är speciellt framtagen och komponerad av vår kökschef
(bröd och smör ingår)
795 kr


Sommelierns vinpaket
565 kr

Med reservation för ändringar.

 
 
 
Kvällens femrätters middag var av högsta kvalitet. Givetvis en hel del vilt på menyn. Maten parades med ett utmärkt vinpaket. Eriksberg rekommenderas varmt och hit återkommer vi gärna.
— Ur gästomdöme på Tripadvisor
 
bakgrund-special-restaurang-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-017-2500px.jpg
 
 

Aktuella erbjudanden och event i våra restauranger

02_bakgrund-svart.png
 
 

Vår vinkällare – en upplevelse utöver det vanliga

Vi har med omsorg tagit fram en vinlista för att säkerställa kvaliteten och utveckla konceptet kring vår inglasade vinkällare, som har plats för närmare 9 000 flaskor. Våra sommelierer och kockar kombinerar nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga.
Eriksberg finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Här kan du läsa vår vinlista (med reservation för ändringar).

 
bakgrund-special-vinkallaren-Eriksberg_hotell_safaripark-Blekinge-022-2500px.jpg
 
Viltkött är både gott och nyttigt. På Eriksberg finns en otroligt stor resurs i de vilda djuren och köttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer.
— Ur Eriksbergs ”Köttvision – På djurens egna villkor”
 

Kalender

Det här händer på Eriksberg dag för dag!

Med reservation för ändringar.

02_bakgrund-svart.png
 

Sök & boka