Peter J Skogström gastronomisk ledare
Världsmästare blir gastronomisk ledare på Eriksberg i Blekinge
Välmeriterade gastronomiprofilen Peter J Skogström är världsmästare i matlagning, har vunnit Årets kock och Kockarnas kamp. Nu blir han gastronomisk ledare på Eriksberg Hotel & Nature Reserve i Blekinge.
”Peter J Skogström ska hjälpa oss att sätta framtidens koncept när vi öppnar det nya hotellet och verksamheten dubbleras”, säger Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg.
Att på sikt dubblera antalet boende och därmed antalet middagar och frukostar - det kan bli verklighet när det nya hotellet snart öppnar på Eriksberg. Detta i takt med att Eriksberg satsar ännu mer på en nationell och internationell marknad.
”Vi planerar en än mer utvecklad social dining och behöver hjälp för att implementera detta på allra bästa sätt, säger Per-Arne Olsson. Vi är därför mycket glada över att Peter J Skogström med sin digra erfarenhet nu hjälper oss att ro detta i hamn”.
Peter J Skogström är anlitad att hjälpa Eriksberg på lång sikt för att utveckla hela Eriksbergs helhetsupplevelse med mat och dryck, i kombination med hotell och aktiviteter.
OS-guld i matlagning
Peter J Skogström är för de flesta känd som Årets Kock 2006. Han är även dubbel olympisk mästare och världsmästare i matlagning tillsammans med Svenska kocklandslaget 1998-2004 och 2015 vann han Kockarnas kamp.
Dessutom är han sommelier och har WSET Level 3 Award in Wines och fromager.
Peter J Skogström har redan börjat med att planera hur man bäst löser konceptet och ska även hjälpa till att rekrytera kunnig personal, bland annat en ansvarig Food & Beverage och en ansvarig sommelier.
”Jag brinner för naturens skafferi och möjligheterna här på Eriksberg är fantastiska så när Per-Arne hörde av sig och ställde frågan så var det inget svårt val”, säger Peter J Skogström.
Vad är då social dining?
”Vi vill att våra gäster ska känna sig som hemma när de är på Eriksberg, de ska njuta av varandras sällskap och umgås över god mat”, säger Per-Arne Olsson.
För mer information, vänligen kontakta:
Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Hotel & Nature Reserve, telefon 073 367 90 52
Peter J Skogström, telefon 070 982 00 85
Bildtext: Peter J Skogström, som är en erfaren gastronomisk ledare med rötterna i de lokala- samt säsongsbaserade råvarorna, ska nu ta Eriksbergs gastronomiska resa till nästa nivå.
Fakta Eriksberg Hotel & Nature Reserve: Eriksberg är ett naturreservat i Blekinge, och består av 1 348 hektar, varav 409 hektar vatten. Verksamheten grundar sig i att främja och bevara djur- och naturlivet samt den biologiska mångfalden. På området finns hotell, restauranger, konferens och gårdsbutiker. Den inhägnade delen är 925 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn och Skandinaviens största safaripark. Inom området finns dov- och kronvilt, davidshjortar, visenter, vildsvin och mufflonfår som vandrar fritt omkring tillsammans.
Fler artiklar om Eriksberg
Sök efter äldre artiklar
Event på Eriksberg
Våra hotellpaket
Det är alltid de mest prisvärda att boka något av våra hotellpaket.
Våra dagarbjudanden & aktiviteter
Våra får gå självklart att kombinera med övernattning!
Våra rum & sviter
Vilket rum blir din favorit?
Sök & boka
Se tillgänglighet och priser (öppnas i ett nytt fönster).
I Arken som är i tre plan, finns 23 hotellrum varav 3 sviter som inreds av Bernadotte & Kylberg.
De första rummen kommer att vara färdiga att välkomna gäster den 29 mars 2024.