Nytt stipendium

 
 
 
 

Råvaran – nytt stipendium 


Nu introduceras ett nytt stipendium som uppmuntrar bra kvalitet på maten. 
Stipendiet RÅVARAN delas ut till en framstående elev inom Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Karlshamn.

”Jag är både stolt och glad att vi tillsammans tar steget fullt ut för att hjälpa till att lyfta vår bransch och min förhoppning är att detta kommer gynna återväxten och öka intresset för att jobba i världens roligaste bransch!”, säger Erik Wollbrant, hållbarhetsansvarig på Eriksberg Hotell & Nature Reserve.

Det är Vägga gymnasieskola som tillsammans med Mårdskog & Lindkvist och Eriksberg Hotell & Nature Reserve har tagit fram det nya stipendiet. Syftet är att lyfta hanteringen av bra råvaror och förstå värdet av att arbeta i säsong.

Det tycker Christian Henriksson på Vägga är bra:
”Vi som skola och program är stolta och hedrade att externa branschaktörer väljer att gå in med stipendiet råvaran för att lyfta unga restaurangelever och skapa förutsättningar för framtiden och för oss som program. Med detta stipendium kommer en blivande student få möjlighet till vidareutveckling inom branschen samt få en språngbräda ut i yrkeslivet”, säger Christian Henriksson, lärare för Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vägga.

Från och med årskurs 1 kommer eleverna att få möjlighet att få insikt i Eriksbergs verksamhet. Eriksberg har arbetat med cirkulärt viltkött i mer än 80 år.
”Det ger eleverna en unik möjlighet att lära sig alla fördelar med viltkött och hur man använder hela djuret på ett hållbart sätt. Hela vägen från skog till bord”, säger Erik Wollbrant.

Mårdskog & Lindkvist ska ge elever förståelse från leverantörsleden.
”Vi är övertygade om att många med oss vill gynna de lokala livsmedelsföretagen. Dels för att bidra till ett bättre klimat, dels för att det faktiskt smakar så bra med lokalgjorda råvaror”, säger Jan Jonsheim på Mårdskog & Lindkvist.

Det är också viktigt att eleverna har grundläggande kunskap om köksekonomi, har en hög närvaro och är en god studiekamrat.

Stipendiet kommer att delas ut för första gången den 3 juni 2024 och det innefattar:

  • En kockrock med stipendiatens namn tillsammans med ”Årets stipendiat” 

  • Inbjudan till mässan Goda smaker tillsammans med Väggaskolan, där föregående års stipendiat bjuds in att medverka tillsammans med Mårdskog & Lindkvist.

  • Sommarkontrakt på Eriksberg Hotel & Nature Reserve, där en unik möjlighet ges eleven att verka inom Blekinges ledande restaurangverksamhet

  • En utbildning utses i samråd med mentorer, passande för stipendiaten

  • Knivsett  


För mer information, kontakta Erik Wollbrant på Eriksberg, tel 073 367 90 50, Jan Jonsheim på Mårdskog & Lindkvist, tel 070 600 70 13 eller Christian Henriksson på Vägga, tel 072 966 70 26.

Längst upp ses en bild på varmrätten i Blekinges landskapsmeny. Foto: Andreas Blomlöf

 
 
 
 
 

Fler artiklar om Eriksberg

 
 

Sök efter äldre artiklar

 

Event på Eriksberg

 

Våra hotellpaket

Det är alltid de mest prisvärda att boka något av våra hotellpaket.

 
 

Våra dagarbjudanden & aktiviteter

Våra får gå självklart att kombinera med övernattning!

 
 

Våra rum & sviter

Vilket rum blir din favorit?

 
 

Sök & boka

Se tillgänglighet och priser (öppnas i ett nytt fönster).