Vill du boka bord i restaurang Visenten, kan du göra det direkt via BOKA BORD här ovan. Är ni fler en åtta personer i sällskapet, vänligen mejla en bokningsförfrågan till restaurang@eriksberg.se
För att förhöja upplevelsen i restaurang Havsörnen ännu mer, förnyar vi miljön och atmosfären under perioden 23 oktober till 29 november 2024. Under tiden serveras alla middagar i restaurang Visenten. Du får naturligtvis samma utmärkta service, höga kvalitet och vår välkända meny som vanligt.
Tack för er förståelse och vi ser fram emot att välkomna er tillbaka till en ännu mer trivsam restaurangupplevelse i Havsörnen efter renoveringen!
Restaurangerna Visenten och Havsörnen
Viltmat lagad med kärlek
Här på Eriksberg har vi arbetat med lokalproducerat viltkött i mer än 80 år. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer, tillsammans med väl utvalda råvaror från säsongens skafferi. I gårdsmiljön har vi en kryddträdgård som är ett samarbete med Nelson Garden, som förser våra kockar med färska närodlade kryddor.
Ett besök i någon av våra restauranger är en gastronomisk upplevelse för alla sinnen, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där vi följer Eriksbergs cykler. Våra restauranger är öppna året runt.
Eriksberg har utsetts till Sveriges bästa viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Restaurang Visenten
På gården finns restaurang Visenten som av välrenommerade White Guide har utsetts till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.
Restaurang Visenten
Dagens lunch hela veckan
Vi erbjuder dagens lunch måndag-söndag klockan 11.30-15.00 (inte då vi har julbord lunch). Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt.
I priset ingår soppa, sallad, bröd, varmrätt, kaffe och kaka. Vi erbjuder även á la carte, se meny längre ner.
Med reservation för ändringar.
Vecka 47
Veckans vilt
Älgisterband serveras med persiljestuvad potatis, inlagda rödbetor och senap
198 kr
Veckans fisk
Ångad fisk med ägg och räkor serveras med brynt smör och riven pepparrot
225 kr
Veckans veg
Chèvre chaud med rödbetor serveras med tomat- och rödlökssallad
198 kr
Vecka 48
Torsdag den 28 november abonnerat
Söndag den 1 december julbord lunch
Veckans vilt
Kronviltslasagne serveras med parmesanaioli och ruccolasallad
198 kr
Veckans fisk
Friterad fisk serveras med rostad potatis och lime- och chilimajonnäs
225 kr
Veckans veg
Pumpa- och ädelostpaj
198 kr
Vecka 49
Tisdag den 3 december abonnerat
Lördag och söndag den 7-8 december julbord lunch
Veckans vilt
198 kr
Veckans fisk
225 kr
Veckans veg
198 kr
À la carte meny
Vi erbjuder à la carte alla dagar då vi har öppet för dagens lunch (inte då vi har julbord lunch). Köket stänger klockan 16.00. Med reservation för ändringar.
VARMRÄTTER
Safariburgare hjort*, serveras med rökt cheddar, senapsdressing, picklad lök, inlagd gurka och pommes
225 kr
* Kron- och dovvilt
VEGETARISKT
Krispig ostburgare, serveras med aioli, inlagd gurka, tomat, rökt cheddar, sallad och pommes
225 kr
Dessert
Crème Brûlée
115 kr
Restaurang Havsörnen*
I Säteriet med sin klassiskt sobra elegans finner du restaurang Havsörnen, som har en fantastisk utsikt över safariparkens savann. Här serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad för mindre sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan.
* För att förhöja upplevelsen i restaurang Havsörnen ännu mer, förnyar vi miljön och atmosfären under perioden 23 oktober till 29 november 2024. Under tiden serveras alla middagar i restaurang Visenten. Du får naturligtvis samma utmärkta service, höga kvalitet och vår välkända meny som vanligt.
Tack för er förståelse och vi ser fram emot att välkomna er tillbaka till en ännu mer trivsam restaurangupplevelse i Havsörnen efter renoveringen!
Restaurang havsörnen
À la carte
I Säteriet får du som gäst uppleva genuint vällagad mat från skog och hav till tallrik. Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet.
Eriksberg har utsetts till Årets viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Förrätter
Eriksbergs brödservering
65 kr
Smörgrillad kejsarhatt med ostfylld jordärtskockskrokett, brända smålökar och friterad mossa
195 kr
Rökig tartar med syltat päron, örtig sorbet, gravad äggula och ostronemulsion
245 kr
Ravioli fylld med confiterad vildand med pumpasoppa och variation av pumpa
215 kr
Varmrätter
Friterad kikärta med gremolata, smörstekt äpple, puré på vita rotfrukter, hasselnötter samt eldad kålrot
295 kr
Dagens fisk med ragu på kräfta och rotfrukter, citronbakad blomkål och puffat quinao
385 kr
Grillad terrin på vildsvinslägg tillsammans med eldad kålrot, hasselnötter, smörstekt äpple och örtig kräm
375 kr
Dagens kron- eller dovvilt med mufflonisterband, serveras med glaserade pärllökar, vit rotfruktspuré och demi glace
425 kr
Alla varmrätter serveras med potatispuré på sidan
Desserter
Chokladkaka med havtornssorbet, apelsinmarmelad och vitchokladganache med rostad fänkål
175 kr
Kryddkokt äpple med vaniljglass, smulig havre och varm örtig kolasås
165 kr
3* svenska ostar, knäckebröd och sylt
285 kr
Trerätters middag
Du kan även välja en trerätters middag som är speciellt framtagen och komponerad av vår kökschef
(bröd och smör ingår)
795 kr
Sommelierns vinpaket
565 kr
Med reservation för ändringar.
Aktuella erbjudanden och event i våra restauranger
Vår vinkällare – en upplevelse utöver det vanliga
Vi har med omsorg tagit fram en vinlista för att säkerställa kvaliteten och utveckla konceptet kring vår inglasade vinkällare, som har plats för närmare 9 000 flaskor. Våra sommelierer och kockar kombinerar nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga.
Eriksberg finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Här kan du läsa vår vinlista (med reservation för ändringar).
Kalender
Det här händer på Eriksberg dag för dag!
Med reservation för ändringar.