
Vill du boka bord i restaurang Visenten, kan du göra det direkt via BOKA BORD här ovan. Är ni fler en åtta personer i sällskapet, vänligen mejla en bokningsförfrågan till restaurang@eriksberg.se
Vill du boka bord i vår kvällsrestaurang Havsörnen i Säteriet, där vi serverar en 3-rätters meny, kan du göra det vid BOKA BORD nedan.
Restaurangerna Visenten och Havsörnen
Viltmat lagad med kärlek
Här på Eriksberg har vi arbetat med lokalproducerat viltkött i mer än 80 år. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer, tillsammans med väl utvalda råvaror från säsongens skafferi. I gårdsmiljön har vi en kryddträdgård som är ett samarbete med Nelson Garden, som förser våra kockar med färska närodlade kryddor.
Ett besök i någon av våra restauranger är en gastronomisk upplevelse för alla sinnen, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där vi följer Eriksbergs cykler. Våra restauranger är öppna året runt.
Eriksberg har utsetts till Sveriges bästa viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Restaurang Visenten
På gården finns restaurang Visenten som av välrenommerade White Guide har utsetts till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.

Restaurang Visenten
À la carte sommarmeny
Vi erbjuder à la carte alla dagar klockan 11.00-17.00.
Med reservation för ändringar.
SOMMARMENY
Caesarsallad med rökt vildand* från Eriksberg
Serveras med romansallad, cocktailtomat, rödlök, bacon och krispiga krutonger
285 SEK
Räkor istället för vildand 285 SEK
Grillost istället för vildand 225 SEK
* Det kan finnas hagel i vildanden.
Linsragu med primörer och grillad spetskål
Serveras med potatismos, prästost och rostade hasselnötter
275 SEK
Pommes med aioli
70 SEK
Safariburgare kron- och dovvilt
Serveras med cheddar, senapskräm, brioche, sallad, tomat, gurka och pommes
Den går att få vegetarisk med baljväxtbiff
225 SEK
Safariburgare visent (Visentenburgare)
Serveras med lingonketchup, kräm på Västerbottenost, brioche, karamelliserad lök och pommes
Den går att få vegetarisk med baljväxtbiff
295 SEK
Dagens Eriksbergskorv
Serveras med potatismos, senap, gurka och surkål
185 SEK
Eriksbergs vildsvinsköttbullar
Serveras med potatismos, gräddsås, lingon och gurka
275 SEK
Veckans grillade bit från Eriksberg - kronvilt eller dovvilt
Serveras med kryddsmör med örter från trädgården, potatismos, sommargrönt och rödvinssky
375 SEK
Lättrökt sik från Blekinge
Serveras med sommarprimörer, potatis, grillad citron och romsås
295 SEK
barnMENY
Eriksbergs vildsvinsköttbullar
Serveras med potatismos, gräddsås, lingon och gurka
145 SEK
Safariburgare på kron- och dovvilt
Serveras med sallad, tomat och gurka på sidan
145 SEK
desserter
Crème Brûlée
125 SEK
Veckans paj med vaniljglass
140 SEK
Vaniljglass chokladsås
85 SEK
Restaurang Havsörnen
I Säteriet med sin klassiskt sobra elegans finner du restaurang Havsörnen, som har en fantastisk utsikt över safariparkens savann. Nyligen har Säteriet och även restaurangen fått en rejäl uppfräschning, för att du som gäst ska känna dig sig som hemma när du är här, njuta av varandras sällskap och umgås över god mat och dryck. Säteriet är nu ett mer välkomnande/levande hus, med en än mer utvecklad social dining och lounge. Även delar av terrassen har byggs in med ett glasrum för att skapa fler sittplatser i restaurang Havsörnen.
I Havsörnen serveras genuint vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.
Vill du boka bord i restaurang Havsörnen, där vi serverar en trerätters meny, kan du göra det direkt via BOKA BORD här nedan. Menyn som serveras är kockens val .

Restaurang havsörnen
À la carte
I Säteriet får du som gäst uppleva genuint vällagad mat från skog och hav till tallrik. Vi är stolta över att ha fokus på viltkött som kommer från Eriksberg, där mycket omsorg ger mycket smak. För att göra upplevelsen komplett, använder vi även fina råvaror från närområdet.
Eriksberg har utsetts till Årets viltkrog och finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Förrätter
Gravad Davidshjort från Eriksberg med tepicklat vaktelägg, snacksgurka och senap med trädgårdens örter
245 kr
Tataki på kron- eller dovvilt från Eriksberg med gårdens vinbär, krispig potatis och miso
215 kr
Tartar på lättrökt röding serveras med forellrom, pepparrotsemulsion, lätt syrad grädde och isad silverlök
235 kr
Årets saltade stenbitsrom på råraka och nässlor från parken
205 kr
Varmrätter
Kron- eller dovvilt från Eriksberg med ugnsbakad gulbetsgalette, lök i säsongens skepnader och mangold
445 kr
Grillat Eriksbergsvildsvin med krokett på vildsvinsbog tillsammans med en ragu på primörmorot, broccolini och purjolök
415 kr
Ört- och pankobakad gös med bakade tomater och kapris samt puré på gröna ärtor
395 kr
Sötpotatiskrokett med hasselnöt och västerbottenost, syrlig morotspuré, primörmorot och miso
325 kr
Alla varmrätter serveras med potatispuré på sidan
Desserter
Pavlova med vaniljkräm, färska jordgubbar och rostad mandel samt färskostglass med smultron från gården
185 kr
Inkokt rabarber med hallonpulver, havre crumbles och vaniljglass
195 kr
Lokala ostar, med gårdens marmelad och fröknäcke
265 kr
Trerätters middag
Du kan även välja en trerätters middag som är speciellt framtagen och komponerad av vår kökschef
(bröd och smör ingår)
795 kr
Sommelierns vinpaket 3-rätters
645 kr
Premiumpaket
1 195 kr
Vinkällarpaket
2 495 kr
Sommelierns vinpaket 5-rätters
995 kr
Med reservation för ändringar.
“Kvällens femrätters middag var av högsta kvalitet. Givetvis en hel del vilt på menyn. Maten parades med ett utmärkt vinpaket. Eriksberg rekommenderas varmt och hit återkommer vi gärna.”

Aktuella erbjudanden och event i våra restauranger

Vår vinkällare – en upplevelse utöver det vanliga
Vi har med omsorg tagit fram en vinlista för att säkerställa kvaliteten och utveckla konceptet kring vår inglasade vinkällare, som har plats för närmare 9 000 flaskor. Våra sommelierer och kockar kombinerar nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga.
Eriksberg finns med på Wine Spectator, som är vinlistornas svar på Guide Michelin, där vi har 2 glas av 3 möjliga, och Star Wine List Global.
Här kan du läsa vår vinlista (med reservation för ändringar).

“Viltkött är både gott och nyttigt. På Eriksberg finns en otroligt stor resurs i de vilda djuren och köttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i våra menyer.”
Kalender
Det här händer på Eriksberg dag för dag!
Med reservation för ändringar.
