Final för Årets viltkock på Eriksberg

Var med när årets viltkock koras

Den 2 februari 2019 ska Årets viltkock utses här på Eriksberg. Finalisterna är Emil Lindfors från Bryggargatan i Skellefteå och Björn Olfenius från Färna Herrgård. Under förmiddagen tillagar de egna recept som bedöms av en jury där Gert Klötzke, från Svenska Viltmatakademin, är ordförande. Under eftermiddagen får de tävlande varsin varukorg från Eriksberg och ska tillaga en varmrätt. Även här ska juryn bedöma rätten, men också du har möjlighet att vara med och smaka en av kockarnas rätter. Kvällens gäster delas upp i två "lag", där ett lag får äta varmrätten som Emil Lindfors tillagar och det andra laget får äta varmrätten som Björn Olfenius tillagar.

Eventet börjar klockan 18.00 med fördrink och tilltugg. Därefter sätter vi oss till bords och en charkbricka från Eriksberg serveras. Därefter är det dags att äta en av kockarnas varmrätter. Medan juryn överlägger serveras en dessert från Eriksberg. Efter det är det dags att presentera vinnaren av Årets viltkock. 

Pris: 750 kronor per person. I priset ingår fördrink med tilltugg, charkbricka, varmrätt och dessert. Dryck tillkommer. Begränsat antal platser.
Boka på 0454-56 43 30 eller reception@eriksberg.se

På bilden kan ni se det recept som Färna Herrgård gick till final med. I pdf-filerna nedan kan ni läsa båda restaurangernas recept som de har skickat in och som ska tillagas på förmiddagen. Då är det enbart juryn som får smaka på rätterna.

januari 2019