Gårdsbutiksrunda

Matlust och Växtkraft

Den 14-15 september 2019 har gårdsbutiker i Blekinge gått samman och håller gemensamt öppet för att besökare ska få upptäcka Blekinges matlust och växtkraft. Butikerna har öppet mellan klockan 10-16 båda dagarna och flera anordnar extra aktiviteter denna helg. I Outdoor Eriksberg grillar vi vår populära vildsvinskorv, säljer nybakade baguetter och bjuder alla barn på glass. Dessutom, om ni köper fyra färska viltprodukter får ni den billigaste på köpet. En glädjande nyhet är att vi nu även kommer att sälja frysta viltprodukter i Outdoor Eriksberg, med reservation för att mycket kött är slut i frysarna. Under hösten kommder de dock att fyllas upp igen. 

Outdoor Eriksberg, ligger precis utanför hägnet, och förutom viltprodukter finns här inredningsartiklar, deli och kläder från Chevalier. I Outdoor Eriksberg kan ni även en passa på att ta en fika och titta på en av världens största afrikanska bufflar, som Andrew Holmberg sköt under sin tid som professionell jägare i Afrika. Andrew föddes 1918 hemma hos Karen Blixen på en farm i Kenya och hon blev också hans gudmor. Under Andrew och hustrun Judys liv i Afrika samlade de stora mängder troféer, fotografier, dokument och afrikanskt konsthantverk.

Outdoor Eriksberg är ritat av Thomas Sandell som är en av Sveriges mest kända arkitekter och formgivare.
– Jag ville skapa en byggnad som tydligt associerar till den byggnadstradition som finns i Blekinge, men tittar man närmre blir man överraskad på ett lustfyllt sätt, lite som Eriksberg i stort, säger Thomas Sandell.

november 2019