Gårdsbutiksrunda

Matlust och Växtkraft

Den 15-16 september 2018 har gårdsbutiker och plantskolor i Blekinge gått samman och håller gemensamt öppet för att besökare ska få upptäcka Blekinges matlust och växtkraft. Butikerna har öppet mellan klockan 10-16 båda dagarna och flera anordnar extra aktiviteter denna helg. I Outdoor Eriksberg erbjuder vi våra besökare: Köp viltprodukter för minst 400 kronor och få 20 % rabatt*.

I Outdoor Eriksberg, som ligger precis utanför hägnet, finns viltprodukter, inredningsartiklar och kläder från Chevalier. I Outdoor Eriksberg kan ni även en passa på att ta en fika och titta på en av världens största afrikanska bufflar, som Andrew Holmberg sköt under sin tid som professionell jägare i Afrika. Andrew föddes 1918 hemma hos Karen Blixen på en farm i Kenya och hon blev också hans gudmor. Under Andrew och hustrun Judys liv i Afrika samlade de stora mängder troféer, fotografier, dokument och afrikanskt konsthantverk.

Outdoor Eriksberg är ritat av Thomas Sandell som är en av Sveriges mest kända arkitekter och formgivare.
– Jag ville skapa en byggnad som tydligt associerar till den byggnadstradition som finns i Blekinge, men tittar man närmre blir man överraskad på ett lustfyllt sätt, lite som Eriksberg i stort, säger Thomas Sandell.

På Visit Blekinges hemsida kan ni ladda ner en kartfolder som visar vilka butiker som medverkar under gårdsbutikshelgen: https://www.visitblekinge.se/gardsbutiksrundan

*Erbjudandet gäller enbart viltprodukter i Outdoor Eriksberg, så långt lagret räcker.

januari 2019