Kyrkesta

Bo som torparna levde förr

Nu har ni möjlighet att känna historiens vingslag och boka in boende i vackra torpet Kyrkesta, som ligger naturskönt inne i safariparken på Eriksberg. Kyrkestatorpet, även kallat Sven Duvas torp*, har rustats upp så att ni kan bo som torparna gjorde förr, utan el och vatten, med utedass och närhet till djuren och naturen. Det vill säga, i en mycket lugn och avstressande miljö. 

Kyrkestatorpet är cirka 40 kvadratmeter stort och har två rum och kök, som värms upp med en vedspis. Rummen är möblerade med vackra möbler som passar in i miljön. Det finns två enkelsängar i det stora rummet och en bäddsoffa i det mindre rummet. Utanför huset finns ett utedass. 
Kyrkestatorpet ligger utefter safarislingan, cirka en kilometer från gårdsområdet där vi har reception, restauranger och hotell.

Pris för att hyra Kyrkestatorpet är 3 995 kronor för en natt, inklusive frukost. Kombinera gärna boendet i Kyrkesta med en övernattning i hotellet, för att njuta av boende "från torpare till baron". Kontakta oss på event@eriksberg.se eller 0454-56 43 80 för mer information.

* Bengt Berg kallade Sven Andersson som bodde i Kyrkesta för Sven Duva, känd från Fänrik Ståls sägner.