Safaribil

Nordens första riktiga safaribil

Eriksberg Hotel & Nature Reserves safaribil är en upplevelse i sig själv, anpassad för att ge en maximal upplevelse av djurlivet utanför.  
- Vi vill komma så nära viltet som möjligt för att verkligen skapa närvaro och maximera naturupplevelsen, alla dagar om året, och med många valmöjligheter. Kanske gillar du sundowner med mat och dryck i solnedgången eller så vill du lägga all tid på att se så många arter som möjligt, säger Per-Arne Olsson, vd för Eriksberg Hotel & Nature Reserve.

Pris för att boka safaribilen med guide: 3 500 kronor + entré 160 kronor per person. Priset gäller för två timmar, därefter debiteras 300 SEK för varje påbörjad 1/2 timme.
Guidade turer och mörkersafari med safaribilen kan arrangeras även när safariparken är stängd, med reservation för vissa perioder då det inte får vara för mycket störningar i parken. Boka på 0454-56 43 30 eller reception@eriksberg.se

Fakta om Toyota Land Cruiser Gameviewer
Safaribilen, en 4x4 Toyota Land Cruiser, har byggts om av FD 4x4 Centre i Nederländerna för att passa Eriksbergs behov. Den är baserad på Toyota Landcruiser HZJ79 pickups specialutgåva i samband med dess 30-årsjubileum.

Modifikationer och specialutrustning:

  • Förlängt chassi med 85 cm för att skapa gott utrymme för åtta (8) gäster i den bakre kabinen.
  • Fjärrstyrda speciallampor för att safarin ska kunna upplevas även på natten.
  • Speciell kabin med skjutbara fönster så att alla gäster har utsikt och kan uppleva ljud, ljus och lukt.
  • Två stora uppfällbara takluckor för den som vill spana med kikare eller fotografera.
  • Uppvärmning och luftkonditionering för bra klimat i alla förhållanden.
  • Strömuttag för laddning av kameror och telefoner vid alla sittplatser.
  • Inbyggd kyl för mat och dryck.

november 2019