Natasha besöker Eriksberg

Visar filmklipp från Skypaths

Natasha Illum Berg – professionell jägare i Tanzania, författare och engagerad viltvårdare – kommer tillbaka till sina rötter på Eriksberg i Blekinge.
Den 31 maj 2019 visar hon de första filmklippen från Skypaths – filmserien där hon följer i sin farfar Bengt Bergs fotspår samt föreläser om naturbevaring och den moderna människans plats i naturen.

– Givetvis vill vi visa klippen först på Eriksberg där allting började, säger Natasha Illum Berg, som föddes och växte upp i viltreservatet Eriksberg i Blekinge, som hennes farfar, den internationellt kände författaren, fotografen och naturbevararen Bengt Berg skapade.
Filmen tar sitt avstamp på Eriksberg och fortsätter fågelvägen till flera exotiska platser runt om i världen, bland annat Etiopien, Indien och Nepal.
– Farfar räddade flera svenska djurarter från utrotning, som havsörnen och kungsörnen, och även den indiska noshörningen, berättar Natasha Illum Berg, som aldrig träffade sin farfar men har samma stora kärlek och engagemang för djur- och naturbevarande. 
Mer om detta samt tankar om den moderna människans plats i naturen kommer Natasha Illum Berg att berätta om när hon besöker Eriksberg i slutet av maj.
– Vi är mycket glada över att få visa delar av Skypaths som uppmärksammar Bengt Berg som på många sätt var en föregångare internationellt när det gäller naturfilming samt djur- och naturvård, säger Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg. Dagens ägare Mellby Gård, arbetar målmedvetet i fa­miljen Bergs fotspår med att utveckla djur- och naturlivet och den biologiska mångfalden.

Preliminärt program: 

  • 18.00: Fördrink och tilltugg. Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg, hälsar välkommen. 
  • 18.30: Natasha berättar om naturbevaring då och nu, samt tankar kring den moderna människans plats i naturen. Natasha visar även klipp från den nya filmen Skypaths, där hon följer i sin farfar Bengt Bergs fotspår. Efter föreläsningen kommer Natasha att signera sina böcker som kommer att finnas till försäljning. 
  • Från ca 20.00: Servering av viltbuffé.

Pris per person: 695 kronor. I priset ingår fördrink, tilltugg, föreläsning samt middag. Övrig dryck tillkommer. 
Välkommen att boka på 0454-56 43 30 eller reception@eriksberg.se
Ni kan även boka direkt här på sidan, välj BOKA BORD här ovanför. 

 
mån tis ons tors fre lör sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4