Gourmetpaddling

Paddla kajak i Blekinge arkipelag

Paddla kajak i den lummiga skärgården i Blekinge arkipelag, ARK 56, som är Sveriges sydligaste och ett av Sveriges fem biosfärområden. Den har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för en härlig naturupplevelse. Kombinera paddlingen med exklusivt boende, relax och förstklassig mat i Nordens största safaripark. 

Vid ankomst visar instruktörer kajakerna och går igenom enkel i- och urstigningsteknik, paddelteknik, samt teoretisk kamraträddning. 

Omkring två timmars paddling från Järnavik ligger Eriksberg Hotel & Nature Reserve, som är er bas. Personal från Eriksberg hämtar och lämnar er vid Bruksviken, där ni går i land. Under turen till gårdsområdet finns möjlighet att se vilda kronvilt, dovvilt, davidshjort, vildsvin, visenter och mufflonfår som vandrar fritt omkring i viltparken. Här finns även ett av världens största bestånd av den röda näckrosen samt ett rikt fågelliv. 
På gården finns byggnader från fem århundraden som inrymmer hotell, restaurang och utställningar. Ni bor i Safarivillan eller Mahravillan i Eriksbergs hotell, som håller exceptionell nivå i White Guides nya hotellguide. Ni har även tillgång till relaxavdelningen med bastu och utomhusjacuzzi, med vacker utsikt över Savannen där de vilda djuren brukar vara synliga. 

Middag serveras i restaurang Visenten som i flera år har utsetts till Blekinges bästa i White Guide. Viltköttet från den egna gården har en central roll i menyerna, även fisk fiskad utanför Eriksberg brukar ofta finnas på menyn. Dag 1 serveras en 3-rätters Best of Eriksberg och dag 2 har kocken valt ut en varmrätt. Lunchen tas med som ett lunchpaket och kan avnjutas på en klippa i skärgården.

Pris för Gourmetpaddling tre dagar: 6 995 kronor per person. I paketet ingår kajakhyra, flytväst, kapell, paddel, vattentät packsäck 20 L, karta, transport till och från Bruksviken (tid enligt överenskommelse), logi två nätter i dubbelrum i Safarivillan eller Mahravillan, tillgång till relaxavdelning, två middagar (dryck tillkommer), frukost och lunchpaket dag 2 och 3. 

Paketet arrangeras i samarbete med Paddelkompaniet.och är bokningsbart 1 juni-31 augusti 2019. Bokas via Paddelkompaniet, för att boka och mer information, klicka här>> 

 

mån tis ons tors fre lör sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4