Kunglig återinvigning

Kung Carl XVI Gustaf återinvigde Eriksberg Vilt & Natur

I strålande solsken anlände Kungaparet med följe till Eriksberg, den 13 september 2012.

Efter en god lunch för cirka 170 inbjudna gäster, hölls en invigningsceremoni med tal av Rune Andersson som berättade om verksamheten på  Eriksberg. Därefter var det HM Konungen som intog talarstolen och kungen sa bland annat att Eriksberg numera är en exklusiv anläggning som erbjuder en helhetsupplevelse.

"Jag och drottningen uppskattar att vara här idag och ser fram emot en rundtur så att vi kan lära känna området bättre".
Kungen avtäckte sedan invigningsstenen som täcktes av ett visentskinn.

Efter fanfar och skål överlämnade Rune Andersson en gåva i form av en bok om Eriksberg samt en havsörn i brons av konstnär Torbjörn Forsberg.

Det är en mindre variant av den staty som står på gården utanför Mahravillan. Kungaparet med sällskap fick sedan åka en guidad safaritur och besöka Liljetorpet innan de mötte pressen för fotografering på Utsikten, som visade sig under klarblå himmel medan kronhjortarnas bröl hördes i bakgrunden. Kungaparet avslutade sitt besök med en gårdsvandring samt att skriva i Eriksbergs gästbok.

Kronhjortsbröl. Här kan du se filmen på en kronhjort i brunst som visades vid den kungliga återinvigningen av Eriksberg Vilt & Natur. Klicka här för att se filmen>>

Här kan du läsa mer om besöket på Kungahusets hemsida>>

Foto: Mattias Lilja och Åsa Olsson