Jägarvillan

Sov över i The Lodge

I Jägarvillan/The Lodge som ligger vid en damm där djuren brukar gå och beta, finns fyra rum med möjlighet till självhushåll eller fullservice. Alla rum är individuellt inredda och håller hög standard. Rummen på nedervåningen respektive övervåningen delar badrum. I villan finns även ett fullt utrustat kök samt vardagsrum med teve. Jägarvillan/The Lodge passar för familjer som vill ha ett trevligt men enklare boende mitt bland det vilda.

För mer information och bokning, telefon 0454-56 43 30 eller reception@eriksberg.se
Ni kan även boka direkt här på sidan, välj BOKA RUM här ovanför.

Lite historia bakom rumsnamnen:

Grepahemmet:
Fanns på Eriksberg redan 1725. Grep var ett mansnamn känt från både danskan och svenskan. Hem har betydelsen "nybygge".
En av de första som bodde på torpet var "Skallemestare" Nils Ryttare kallad "Grepa-Nissen". 1713 bodde Bengta Persdotter här, hon blev dömd till döden för mordbrand. Hon hade tänt eld på Jöns gård i Rörvik, gården ligger granne med Eriksberg. 1970 eldade Åryds brandkår upp torpet i övningssyfte.

Björnahemmet:
Fanns redan i mitten på 1600-talet. Björn var ett mansnamn känt från både danskan och svenskan. Hem har betydelsen "nybygge".
I mitten på 1600-talet bodde Gisel Månsson här, han blev dömd för lägersmål och skulle betala 12 riksdaler i böter. Men han var fattig, hans hustru var sjuk och vargen hade tagit hans får. Därför slapp han betala. 1895 avfolkades Björnahemmet.

Hallarummet:
Fanns på Eriksberg redan i början på 1700-talet. Hallarum betyder "öppen plats mellan berghällar".
Siste torparen Karl Nilsson var trotjänare på Eriksberg, det var han som var körkarl när patron Jeppsson skulle ut och finåka. Avfolkades på 1930-talet.

Draget:
Fanns i mitten av 1600-talet då KrogaNils bodde här. Namnet kommer av att det låg ett så kallat båtdrag i närheten. Båtdrag=här drog man båtarna från Mahraviken till Tegelbruksviken, för att slippa segla eller ro runt Alböleudden som var den mest fruktade udden mellan Karlshamn och Ronneby. 1902 avfolkades Draget då sista torparen Anders Jonasson flyttade till Karlshamn.