Bussgrupper på Eriksberg

En tur för både kulturell och sinnlig njutning

Eriksberg är cirka 925 hektar stort och den största safariparken i Norden. Här kan ni göra en intressant och uppskattad busstur i ett vackert, historiskt och unikt naturområde i Blekinge skärgård, känt för sina lummiga ädellövskogar och sitt variationsrika kustlandskap. 

Safarituren är cirka 10 kilometer lång och under hela bussturen finns möjlighet att se de vilda djuren. Djuren som finns här är kron- och dovvilt, visenter, vildsvin och mufflonfår som vandrar fritt omkring på hela området. Bästa tiden att besöka oss är framåt kvällen, då djuren rör sig mest.

Under turen åker ni också förbi Färsksjön, med de fridlysta vackra röda näckrosorna. Sedan stannar ni till vid Utsikten, som ligger vid Mahraviken, en vacker vik av Östersjön.  

Eriksbergs historia är lång, intressant och spännande, under färden ser man många minnesmärken efter gångna tider. Börja eller sluta turen med att besöka gården, med byggnader från fem århundraden. Här finns bland annat utställningar och restaurang Visenten. Det finns även möjlighet att boka någon av våra kunniga guider som ger en extra dimension till upplevelsen här på Eriksberg.

Under sommaren serveras à la carte i restaurang Visenten. För grupper (minst 20 personer) erbjuder vi ett förmånligt erbjudande när ni kommer i egen buss, läs mer i nedanstående pfd-fil. 

Vänligen observera att från och med den 1 september till och med den 31 mars har vi begränsat tillträde till safariparken. Från och med april 2018 är vi kontantfria.

För mer information, telefon 0454-56 43 30 eller e-post reception@eriksberg.se