Stjärnkock börjar arbeta på Eriksberg
Daniel Berlins stjärnkock börjar på Eriksberg
Restaurangerna på Eriksberg har under flera år utsetts till Blekinges bästa. Nu vill vi nå ytterligare framgångar och har anställt en stjärnkock från 2-stjärniga Daniel Berlins krog i Skåne Tranås.
”Vi är jätteglada över att Alexander Olsson ska börja jobba hos oss och räknar med att nå framgångar som Blekinge aldrig tidigare har skapat inom måltidsupplevelser”, säger Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Hotel & Nature Reserve.
Alexander Olsson har arbetat hos Daniel Berlin Krog i nio år, de senaste åren som kökschef.
Den sista september stängde Daniel Berlin krog och Alexander Olsson kommer i mitten av oktober börja arbeta på Eriksberg.
Där kommer han arbeta med bland andra de portugisiska tvillingarna João de Matos och Tiago de Matos, för att fortsätta att utveckla Eriksbergs vision om att kunna erbjuda oväntade upplevelser på den Blekingska landsbygden.
João kommer närmast från The Fat Duck, en av Londons bästa restauranger med 3 stjärnor i Michelinguiden. Tidigare har han arbetat bland annat för den kungliga familjen i Qatar.
Tiago har arbetat bland annat som sommelier på den spanska restaurangen Azurmendi, som också har 3 stjärnor i Michelinguiden.
”Tillsammans med de övriga duktiga som jobbar med Eriksbergs restaurangverksamhet kommer detta att hjälpa vår strävan att även öka reseanledningen till Eriksberg. Nu söker vi fler sommelierer för att kunna utveckla måltidsupplevelsen ytterligare, säger Per-Arne Olsson, som hoppas att rekryteringen av Alexander Olsson ska få fler personer med kunskap om mat och dryck att ska söka sig till Blekinge.
Fler artiklar om Eriksberg
Sök efter äldre artiklar
Event på Eriksberg
Våra hotellpaket
Det är alltid mest prisvärt att boka något av våra hotellpaket.
Våra dagerbjudanden & aktiviteter
Våra erbjudanden går självklart att kombinera med övernattning!
Våra rum & sviter
Vilket rum blir din favorit?
Sök & boka
Se tillgänglighet och priser (öppnas i ett nytt fönster).