Finalisterna klara till Årets viltkock och Årets viltkrog
De ska tävla om titeln!
Finalisterna till Årets viltkrog är; Gammelgården i Sälen, Jord i Linköping samt Stadshuskällaren i Stockholm.
Till Årets Viltkock får de tre finalisterna Johan Bjurström, Henrik Jansson och Magnus Åkerström tävla om titeln lördagen den 25 januari 2020, på Eriksberg Hotel & Nature Reserve. Då delas även priset till Årets Viltkrog ut.
Arrangörer är Svenska Viltmatakademin, Eriksberg Hotel & Nature Reserve och Mårdskog & Lindkvist i samarbete med Svenska Jägareförbundet som vill höja intresset och kunskapen om viltkött.
-I år är det trångt i toppen bland de tävlande, säger juryns ordförande Gert Klötzke, om vem som ska ta över titeln Årets Viltkock efter förra årets viltkock Emil Lindfors från Restaurang Bryggargatan i Skellefteå. Förra årets viltkrog var Lux Dag för Dag i Stockholm.
Under året har viltkött som råvara blivit alltmer viktigt, i takt med att intresset för klimatsmart och närproducerade livsmedel ökar. Enligt WWFs köttguide är viltkött det mest hållbara vi kan äta utifrån ett klimatperspektiv.
-Eftersom Sverige har fantastiska viltresurser är det roligt att många krogar och kockar utvecklar nya spännande recept och tillagningsmetoder. Även storkök har börjat upptäcka viltkött som ett utmärkt köttalternativ, säger Rolf Salomonsson, tävlingssamordnare.
Jury; Gert Klötzke, K-C Wallberg, Anna Gidgård, Tony Wallin och Jörgen Andersson, Anders Levén.
Fler artiklar om Eriksberg
Sök efter äldre artiklar
Event på Eriksberg
Våra hotellpaket
Det är alltid mest prisvärt att boka något av våra hotellpaket.
Våra dagerbjudanden & aktiviteter
Våra erbjudanden går självklart att kombinera med övernattning!
Våra rum & sviter
Vilket rum blir din favorit?
Sök & boka
Se tillgänglighet och priser (öppnas i ett nytt fönster).