Eriksberg Hotell & Safaripark

View Original

Eriksberg är Årets Viltkrog

Utmärkelsen Årets Viltkrog 2023 går till Eriksberg

Årets Viltkrog 2023 har utsetts under Årets Viltmatsdag i Växjö. Tävlingen arrangeras av Svenska Viltmatakademin, som verkar för att sprida kunskap om tillagning av viltmat från den naturliga livsmiljön till allas tallrik.

Tävlingen Årets Viltkrog syftar till att uppmärksamma de restauranger i Sverige som marknadsför och presenterar viltköttet för sina goda egenskaper som råvara och dess möjligheter till förädling inom en hållbar svensk livsmedelskedja. Tävlingen arrangeras för femte gången och årets pristagare, Eriksberg Hotell & Safaripark, har under flera år utsetts till Blekinges bästa krog. 

 

Juryns motivering:

”Vilt är hippt. Vilt är rätt. Men för Eriksberg är viltmat mer än en trend. Under lång tid och alla årstider har Eriksberg klarat att servera vilt på samma höga nivå. Ett hårt och värdefullt arbete belönas.” 

 -          Eriksberg har en lång tradition av att servera viltkött som produceras på ägorna. Hela teamet och jag är hedrade att få utnämningen och stolta över att föra traditionen vidare, säger Joao de Matos, kökschef på Eriksberg Hotell & Safaripark.

Joao de Matos har varit anställt på Eriksberg sedan 2019. Han kom då närmast från The Fat Duck, en av Londons bästa restauranger med 3 stjärnor i Michelinguiden.

  -          Sedan Mellby Gård övertog Eriksberg Hotell & Safaripark har vi investerat ca 400 mkr i verksamheten totalt. Speciellt viktigt har varit att kvalitetssäkra djurens välbefinnande och utvecklat standarden på djurbeståndet. Idag är Eriksberg så gott som självförsörjande på viltkött, säger en stolt Rune Andersson, styrelseordförande i Mellby Gård och ägare av Eriksberg.

 Tack vare att Eriksberg kan kontrollera hela kedjan av viltköttet från uppfödning till servering på tallriken håller viltköttet på Eriksberg en jämn och hög kvalitet. I kombination med en kompetent kock har Eriksberg ett vinnande koncept när gäller mat & dryck.

-          Med det erfarna och kreativa teamet i köket kan Eriksberg erbjuda en hög nivå på de rätter som serveras, inte bara under jaktsäsong utan under alla årstider, säger Katarina Klingspor, ordförande för Svenska Viltmatakademin och jurymedlem Årets Viltkrog 2023.

 

Årets jury har bestått av: juryordförande Henrik Norström (Restaurang Lux Dag för Dag), Marie Söderqvist (tidigare VD Livsmedelsföretagen), Katarina Klingspor, ordförande Svenska Viltmatakademien, Danyel Couet (F12-gruppen) och KC Wallberg (Gubbhyllan). 

Läs mer om Årets Viltkrog på www.viltmatakademin.se

 

Om Svenska Viltmatakademin

Svenska Viltmatakademin sprider kunskap om viltets hantering och goda användning, från den naturliga livsmiljön till allas tallrik.

 

Källa: Pressmeddelande från Svenska Viltmatakademin

Bildtext: Från vänster Henrik Norström, jury, Joao de Matos, kökschef Eriksberg Hotell & Safaripark,  Katarina Klingspor, jury, Per-Arne Olsson, vd Eriksberg Hotell & Safaripark och Marie Söderqvist, jury.

Fotograf: Johan Nyberg

Fler artiklar om Eriksberg

See this gallery in the original post

Sök efter äldre artiklar

See this search field in the original post

Event på Eriksberg

See this gallery in the original post

Våra hotellpaket

Det är alltid de mest prisvärda att boka något av våra hotellpaket.

See this gallery in the original post

Våra dagarbjudanden & aktiviteter

Våra får gå självklart att kombinera med övernattning!

See this gallery in the original post

Våra rum & sviter

Vilket rum blir din favorit?

See this gallery in the original post

Sök & boka

Se tillgänglighet och priser (öppnas i ett nytt fönster).